0
Winkelmand

Panna cotta met steranijs en espresso-amandelsiroop

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de slagroom in een (steel)pan met dikke bodem aan de kook. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  2. Voeg het vanillestokje, -merg, 2 stuks steranijs en de suiker toe aan de room en zet de warmtebron op een lage stand. Laat de room 8-10 minuten zachtjes trekken.
  3. Week intussen de gelatine in koud water. Neem de pan van de warmtebron en verwijder het vanillestokje en de steranijs.
  4. Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de room. Spoel de puddingvormpjes om met koud water en schenk het roommengsel erin.
  5. Laat de panna cotta minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Rooster intussen het amandelschaafsel goudbruin in een droge, hete koekenpan.
  6. Meng de ingrediënten voor de siroop in een pannetje en breng op middelhoge stand aan de kook. Laat de siroop op een lage stand in circa 10 minuten indikken. Laat afkoelen.
  7. Doop de puddingvormpjes 5-7 seconden in heet water. Zet een bordje erop en keer om.
  8. Serveer de panna cotta eventueel in glazen. Giet een dun laagje siroop erop, verdeel de amandelen erover en garneer eventueel met steranijs.

Ingrediënten

4 personen

500 milliliter slagroom

1 vanillestokje

4 steranijs om te garneren

4 steranijs om te garneren

50 gram suiker

4 blaadjes gelatine

25 gram amandelschaafsel

voor de siroop

200 milliliter espressokoffie

75 gram lichtbruine basterdsuiker

75 milliliter amandellikeur

Ingrediënten

Voor 4 personen

Melkan slagroom product photo
Melkan slagroommelkan Verse slagroom 35% vet 250ml1,25
Alternatief
2
Verstegen Vanille stokje product photo
Verstegen Vanille stokjeVerstegen vanille 2 g zakje4,19
1
Verstegen Steranijs product photo
Verstegen SteranijsVerstegen steranijs 4 g zakje1,53
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st. product photo
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st.Dr. Oetker Gelatine Wit 20 g0,85
1
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenCoop Geroosterde Amandelen 190 gram3,68
Alternatief
1
7613031526406 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Lichte basterdsuiker product photo
Van Gilse Lichte basterdsuikerVan Gilse Lichte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,95
Alternatief
1
Di Antonio Amaretto product photo
Di Antonio AmarettoAMARETTO DI ANTONIO 6X0,5LX14,7%6,59
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
645
Koolhydraten
41
Vetten
48
Verzadigde vetten
29
Eiwitten
6
Vezels
0
Zout
0.1
Suiker
0