0
Winkelmand

Pannenkoeken basisrecept

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schep de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
  2. Giet er een beetje melk op en breek de eieren erboven.
  3. Klop met een vork door elkaar en giet al roerend de rest van de melk erbij tot een glad beslag.
  4. Klop vervolgens met een garde luchtig door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag een paar minuten rusten.
  5. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op een hoge stand goed voor.
  6. Laat een klontje boter smelten en verdeel gelijkmatig over de pan. Klop het beslag nogmaals door.
  7. Giet, terwijl je de pan ronddraait, ¼ deel van het beslag in de koekenpan en bak de pannenkoek op een hoge stand. Keer snel om met behulp van een platte spatel.
  8. Bak de andere kant nog 1 minuut en laat de pannenkoek dan op een voorverwarmd bord glijden.
  9. Bak van de rest van het beslag nog 3 pannenkoeken.

Ingrediënten

120 gram bloem

300 milliliter melk

2 eieren

1 eetlepel boter gesmolten
of
1 eetlepel vloeibaar bakproduct

Ingrediënten

Voor 0 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Becel Original vegan bakboter voordeelfles product photo
Becel Original vegan bakboter voordeelflesBecel Original Bakboter Vegan en 100% Plantaardig met Omega 3 Voordeelfles 750 ml3,35
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
205
Koolhydraten
25
Vetten
7
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
10
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0