0
Winkelmand

Pappardelle met bloemkoolsaus, gorgonzola en walnoten

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar. Verhit de boter en bak hierin de ui met de laurier.
  2. Voeg de room en bloemkool toe en kook afgedekt tot de bloemkool helemaal zacht is. Verwijder het laurierblaadje en pureer de saus glad.
  3. Voeg de gorgonzola toe en roer tot de kaas helemaal gesmolten is. Voeg eventueel de peperkorrels toe.
  4. Giet de pasta af en vang wat van het kookwater op. Schep de pappardelle met 6 eetlepels van het kookwater door de saus en verwarm al roerend circa 2 minuten op middelhoge stand, tot de pasta de saus goed heeft opgenomen.
  5. Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de walnoten. Lekker met een groene salade.

Ingrediënten

4 personen

300 gram pappardelle

2 eetlepels boter

3 uien gesnipperd

1 laurierblaadje

200 milliliter room

0.5 bloemkool in roosjes

150 gram gorgonzola

1 eetlepel groene peperkorrel potje

1 handje walnoot grof gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
3
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
8710624205263 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Bloemkool product photo
BloemkoolBloemkool is rijk aan vitamine C en vitamine K en dat is heel erg fijn, want vitamine K draagt bijvoorbeeld bij aan het sterk houden van onze botten.1,59
Alternatief
1
Galbani Gorgonzola cremosa product photo
Galbani Gorgonzola cremosaGalbani Gorgonzola DOP Cremoso 150g2,59
Alternatief
1
Coop Rode peper product photo
Coop Rode peperCoop Rode peper1,00
Alternatief
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1

Niet beschikbaar

pappardelle
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
620
Koolhydraten
54
Vetten
35
Verzadigde vetten
19
Eiwitten
20
Vezels
6
Zout
1.4
Suiker
0