0
Winkelmand

Paprikataartje met ricotta

Probeer eens dit paprikataartje met ricotta!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Vet de taartvormpjes in en bekleed met het deeg. Prik de deegbodems in met een vork. Bestrooi met paneermeel.
  2. Verdeel de paprikareepjes over het deeg.
  3. Klop de eieren los met de ricotta, tijm, rozemarijn, zout en peper. Giet het ricottamengsel over de paprika.
  4. Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar (35-40 minuten voor een grote taart).
  5. Meng de rucola met de olie, azijn, zout en peper. Serveer de taartjes met een pluk rucola erop.

Ingrediënten

4 plakjes diepvries hartigetaartdeeg ontdooid

paneermeel (naar smaak toevoegen)
of
2 sneeën oud brood verkruimeld, zonder korst

1 rode paprika in smalle reepjes, zonder zaadjes

1 gele paprika in smalle reepjes, zonder zaadjes

1 groene paprika in smalle reepjes, zonder zaadjes

3 eieren

250 gram ricotta

1 eetlepel verse tijm alleen de blaadjes
of
1 theelepel gedroogde tijm

0.5 eetlepel verse rozemarijn gehakt
of
0.5 theelepel gedroogde rozemarijn

50 gram rucola

2 eetlepels olijfolie

0.5 eetlepel balsamicoazijn

Ingrediënten

Voor 0 personen

Koopmans Roomboterbladerdeeg product photo
Koopmans RoomboterbladerdeegKoopmans roomb blderdeeg 450gr1,85
1
g'woonPaneermeel Naturel product photo
g'woonPaneermeel Naturelg'woonPaneermeel Naturel0,45
Alternatief
1
Boeren volkoren brood heel product photo
Boeren volkoren brood heelHeel volkorentarwebrood1,63
Alternatief
1
3491 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
3480 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Paprika groen product photo
Paprika groenPaprika groen0,99
Alternatief
1
Coop Scharreleieren product photo
Coop ScharreleierenCoop Scharreleieren2,99
Alternatief
1
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Verstegen Rozemarijn product photo
Verstegen RozemarijnDe gedrooge rozemarijnblaadjes zijn heerlijk van smaak, maar doseer met mate vanwege de sterke smaak.2,09
1
Verstegen Rozemarijn product photo
Verstegen RozemarijnDe gedrooge rozemarijnblaadjes zijn heerlijk van smaak, maar doseer met mate vanwege de sterke smaak.2,09
1
Rucola product photo
RucolaUnbranded Rucola sla 75 GRM VERPAKT1,00
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Monini Balsamico azijn product photo
Monini Balsamico azijnMonini azijn Balsamico Wijn 250 milliliter2,87
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
215
Koolhydraten
11
Vetten
13
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
12
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0