0
Winkelmand

Paris-Brest

Probeer eens deze Paris-Brest!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210ºC. Begin met de praliné en rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan. Houd apart.
  2. Verwarm de suiker met een scheutje water in een pan met dikke bodem tot een goudbruine karamel ontstaat. Meng de hazelnoten erdoor en stort de hazelnootpraliné op bakpapier. Laat afkoelen. Breek in stukken, maal in een keukenmachine fijn en houd apart.
  3. Breng voor de banketbakkersroom het vanillemerg met de melk en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en meng de bloem erdoor.
  4. Giet een scheutje melk bij dit mengsel, schenk dit in de pan en roer goed. Kook al roerend zachtjes 3-4 minuten.
  5. Giet de banketbakkersroom op een met water omgespoelde bakplaat, bedek met vershoudfolie en laat afkoelen.
  6. Breng voor het soezenbeslag de melk met 100 ml water, de boter, suiker en 1/2 theelepel zout aan de kook. Roer de bloem erdoor en gaar 3-4 minuten.
  7. Neem de pan van de warmtebron en roer één voor één de eieren erdoor tot het beslag glanst.
  8. Vul de spuitzak met gladde spuitmond met dit beslag en spuit grote cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat. Spuit zo'n zelfde cirkel bovenop de eerste cirkels.
  9. Bak de ringen in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen in de oven.
  10. Klop voor de botercrème de boter met 2 eetlepels poedersuiker luchtig. Schep de banketbakkersroom in gedeelten door de botercrème en meng de praliné erdoor.
  11. Snijd de soezenringen met een kartelmes horizontaal doormidden. Vul de spuitzak met gekartelde spuitmond met de banketbakkerscrème en spuit dit op de onderste laag van de ringen.
  12. Zet de bovenste delen erop en bestuif de Paris-Brest royaal met poedersuiker.

Ingrediënten

8 personen

voor de praliné

150 gram hazelnoten gehakt

voor de banketbakkersroom

1 vanillestokje merg eruit

50 gram suiker

2 eidooiers

voor het beslag

1 eetlepel suiker

100 milliliter melk

100 gram bloem

100 milliliter melk

1 eetlepel suiker

100 gram bloem

4 eieren

voor de botercrème

300 gram boter

300 gram boter

1 eetlepel poedersuiker om te bestrooien

1 eetlepel poedersuiker om te bestrooien

Ingrediënten

Voor 8 personen

8710466236821 product photo
Alternatief
3
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,95
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M1,99
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
g'woon Halvarine product photo
g'woon Halvarineg'woon Halvarine 500gr0,75
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
890
Koolhydraten
79
Vetten
58
Verzadigde vetten
29
Eiwitten
11
Vezels
2
Zout
0.5
Suiker
0