0
Winkelmand

Parmezaan-shortbread met rozemarijn

Probeer eens dit Parmezaan-shortbread met rozemarijn!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Mix de boter met de kaas in een keukenmachine tot een korrelig mengsel. Voeg de bloem, rozemarijn en peper toe en giet bijna al het ei erbij terwijl de machine draait. Houd een beetje ei over om de koekjes mee te bestrijken. Kneed het deeg tot een dikke rol en verpak in vershoudfolie. Laat het deeg in minimaal 1 uur stevig worden in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  3. Snijd de rol in plakjes van circa 2 cm dik en leg ze op de bakplaat.
  4. Bestrijk met ei en bak de kaaskoekjes in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin. Serveer lauwwarm.

Ingrediënten

100 gram boter koud, in blokjes

100 gram Parmezaanse kaas geraspt

200 gram bloem

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

1 ei losgeklopt

Ingrediënten

Voor 0 personen

g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Verstegen Rozemarijn product photo
Verstegen RozemarijnDe gedrooge rozemarijnblaadjes zijn heerlijk van smaak, maar doseer met mate vanwege de sterke smaak.2,09
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
160
Koolhydraten
12
Vetten
10
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
6
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0