0
Winkelmand

Parmigiana di melanzane

Heerlijke Italiaanse ovenschotel met aubergine, tomaat en parmezaanse kaas.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Bestrooi de aubergineplakken met zout en laat ze een half uur staan. Spoel ze dan af met water en dep ze goed droog.
  2. Bestuif de plakken lichtjes met bloem. Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak de plakken aubergine om en om bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Schep een paar lepels tomatensaus in een ovenschaal en bedek met een laag aubergineplakken.
  4. Verdeel wat mozzarella en Parmezaanse kaas erover, een paar basilicumblaadjes en weer wat tomatensaus.
  5. Herhaal dit een paar keer en eindig met Parmezaanse kaas.
  6. Zet de schotel in de oven en bak hem in circa 20 minuten mooi bruin. Lekker met knapperig brood en een groene salade.

Ingrediënten

4 personen

2 aubergines in dunne plakken

2 eetlepels bloem

200 milliliter zonnebloemolie

400 milliliter kant-en-klare tomatensaus pot

2 bollen mozzarella in blokjes

100 gram Parmezaanse kaas versgeraspt

1 bosje basilicum alleen de blaadjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710725015549 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
g'woon Zonnebloemolie product photo
g'woon Zonnebloemolieg'woon Zonnebloemolie1,75
Alternatief
1
Unox  In Tomatensaus Gehaktballetjes product photo
Unox In Tomatensaus GehaktballetjesUNOX MEATBALL TOMATO 8X420G CAN DB NL3,49
Alternatief
1
7611612160056 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
475
Koolhydraten
17
Vetten
33
Verzadigde vetten
13
Eiwitten
26
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0