0
Winkelmand

Pasta met kikkererwten, spinazie en ricotta

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar. Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak hierin de tomatenblokjes in een paar minuten zacht.
  2. Voeg de tomatensaus en kikkererwten toe en laat 5 minuten sudderen op een lage stand. Giet de pasta af en laat goed uitlekken.
  3. Ris de tijmblaadjes van 2 takjes en schep met de pasta door de saus. Verwarm de ovengrill.
  4. Neem de pan van de warmtebron en schep de spinazie door de pasta. Schep alles over in een ovenschaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  5. Verdeel de ricotta in schepjes over de pastaschotel en druppel wat olijfolie erover. Bestrooi met de citroenrasp en rest van de tijm en gratineer de pastaschotel circa 3 minuten onder de grill.

Ingrediënten

4 personen

300 gram pasta

2 eetlepels olijfolie

2 tomaten in blokjes

250 gram tomatensaus naar keuze

400 gram kikkererwten afgespoeld, blik

6 takjes tijm

100 gram spinazie panklaar

50 gram Parmezaanse kaas geraspt

4 eetlepels ricotta

0.5 citroen rasp

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710624268930 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Tomaten rond product photo
Tomaten rondTomaten rond1,09
Alternatief
1
Unox  In Tomatensaus Gehaktballetjes product photo
Unox In Tomatensaus GehaktballetjesUNOX MEATBALL TOMATO 8X420G CAN DB NL3,35
Alternatief
1
g'woon Kikkererwten product photo
g'woon Kikkererwteng'woon Kikkererwten 200gr0,69
Alternatief
2
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.1,95
1
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie1,45
Alternatief
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
530
Koolhydraten
71
Vetten
15
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
22
Vezels
9
Zout
1.4
Suiker
0