0
Winkelmand

Pasta met wortelspaghetti en roomsaus

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de wortel circa 15 minuten tot deze zacht en licht gekleurd is.
  2. Voeg de knoflook toe en bak op een lage stand circa 5 minuten mee. Voeg de room toe.
  3. Kook intussen de spaghetti beetgaar en voeg deze met 250-350 ml kookvocht toe aan de wortelsaus. Verwarm de pasta al roerend circa 4 minuten mee, tot de saus iets is ingedikt en de pasta de saus goed heeft opgenomen.
  4. Neem de pan van de warmtebron en voeg de citroenrasp en -sap toe. Roer goed door.
  5. Draai de pasta op een grote (vlees)vork en leg vervolgens voorzichtig op de borden. Bestrooi met de kaas en serveer direct.

Ingrediënten

4 personen

8 eetlepels olijfolie

600 gram winterpenen in dunne lange slierten

5 teentjes knoflook geperst

400 milliliter room

375 gram spaghetti

1 citroen rasp en sap

50 gram Parmezaanse kaas geraspt

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Winterpeen product photo
WinterpeenWinterpeen stuks0,35
Alternatief
6
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
8710624205263 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Grand'Italia Spaghetti tradizionali product photo
Grand'Italia Spaghetti tradizionaliGrand'Italia Spaghetti Tradizionali 500 g1,55
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
840
Koolhydraten
83
Vetten
45
Verzadigde vetten
19
Eiwitten
20
Vezels
8
Zout
0.5
Suiker
0