0
Winkelmand

Pastarolletjes met zalm en dille-ricotta

Maak gemakkelijk en snel zelf pastarolletjes met zalm en dille-ricotta.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak de dille fijn. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en de zalm in 8 stukken. Snipper de sjalotjes fijn.
  2. Klop de ricotta luchtig met de dille, bosui, citroenrasp, -sap en peper.
  3. Leg de lasagnevellen op het werkvlak en verdeel de ricotta erover. Strijk uit met de achterkant van een lepel en leg op het begin van elk vel een reep zalm.
  4. Bestrooi de vis met zout en peper en rol de lasagnevellen vanaf de zalmkant rustig op, zonder te drukken.
  5. Leg met de naad naar beneden in de ovenschaal en zet tot gebruik in de koelkast.
  6. Verhit voor de saus de boter in een pannetje en fruit hierin de sjalot. Blus af met de wijn en voeg de laurier toe. Laat zachtjes inkoken tot de helft van de wijn is verdampt.
  7. Voeg de kookroom toe en laat nog 1 minuut zachtjes koken. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200°C.
  8. Giet de saus over de pastarolletjes en schud zachtjes met de schaal zodat de saus zich goed verdeelt. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de rolletjes in de oven in circa 20 minuten gaar.
  9. Verhit intussen de olie en roerbak hierin de venkel beetgaar. Serveer 2 pastarolletjes per persoon op grote borden met wat saus en leg de venkel erbij. Garneer met wat dille.

Ingrediënten

4 personen

200 gram ricotta

dille (naar smaak toevoegen) om te garneren

dille (naar smaak toevoegen) om te garneren

2 lente-/bosuitjes in dunne ringetjes

1 theelepel citroenrasp

1 theelepel citroensap

8 lasagnevellen koelvers

500 gram zalmfilets in 8 stukken

1 eetlepel olijfolie

2 venkelknollen in reepjes

voor de saus

1 eetlepel boter

2 sjalotjes fijngesnipperd

200 milliliter droge witte wijn

1 laurierblaadje

200 milliliter kookroom

Ingrediënten

Voor 4 personen

Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
8718503613376 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
3545 product photo
2
Momenteel niet beschikbaar
3416 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
8006013989433 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
8710725022103 product photo
Alternatief
3
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
3592 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Coop Droge witte huiswijn product photo
Coop Droge witte huiswijnCOOP Huiswijn wit droog BIB 3L9,99
Alternatief
1
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
Campina Room culinair product photo
Campina Room culinairCampina Roomproduct Culinair 200 ml Pak0,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
650
Koolhydraten
33
Vetten
37
Verzadigde vetten
17
Eiwitten
36
Vezels
3
Zout
0.6
Suiker
0