0
Winkelmand

Pastinaaksoep met zalm

Probeer eens deze pastinaaksoep met zalm!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes 2-3 minuten.
  2. Schep de pastinaak, appel, gember en kerrie erdoor en bak deze circa 2 minuten mee.
  3. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 12-15 minuten tot de pastinaak zacht is.
  4. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de zalm en appel voor de vulling over 4 warme borden.
  6. Verwarm de soep met de crème fraîche en schep in de borden.
  7. Bestrooi met de bosui.
  8. Lekker met geroosterd wit brood.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels olijfolie
of
2 eetlepels arachideolie

500 gram pastinaak geschild, in blokjes

1 grannysmithappel geschild, in blokjes

1 verse gember geschild, geraspt, ca. 3 cm

1 theelepel kerriepoeder

750 milliliter kippenbouillon

200 milliliter crème fraîche

2 lente-/bosuitjes in ringetjes

voor de vulling

100 gram gerookte zalm in smalle reepjes

1 rode appel met schil, in smalle partjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
g'woon Arachideolie product photo
g'woon Arachideolieg'woon Arachideolie3,99
1
8718868261564 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
2137120000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Gember gemalen product photo
Verstegen Gember gemalenVerstegen gember gemalen 26 g Pot2,49
Alternatief
1
g'woon Kerriepoeder product photo
g'woon KerriepoederG'woon Kerriepoeder 48 gram0,86
Alternatief
1
7613032868925 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
3545 product photo
2
Momenteel niet beschikbaar
8710624212575 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
85862 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
410
Koolhydraten
26
Vetten
28
Verzadigde vetten
13
Eiwitten
10
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0