0
Winkelmand

Pastis

Probeer ook eens deze pastis!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schep de zeer dun gesneden appelplakjes goed om met de armagnac en poedersuiker. Laat circa 1 uur trekken en schep nogmaals om.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg 1 vel filodeeg op het bakpapier en bestrijk met wat boter en wat marinadevocht van de appels. Leg zo nog 4 deegvellen erbovenop en bestrijk steeds met boter en appelmarinade.
  3. Verdeel de plakjes appel gelijkmatig over het deeg en vervolg met nog 5 vellen filodeeg, die je telkens bestrijkt met boter en appelmarinade.
  4. Bestrijk de bovenste laag deeg met boter en bestrooi licht met poedersuiker.
  5. Bak de pastis in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant.
  6. Laat afkoelen tot lauwwarm, snijd in 4 stukken en bestrooi met poedersuiker.

Ingrediënten

4 personen

3 grote appels geschild, in dunne plakken

4 eetlepels armagnac
of
4 eetlepels cognac

poedersuiker (naar smaak toevoegen) om te bestrooien

poedersuiker (naar smaak toevoegen) om te bestrooien

1 pak filodeeg ontdooid

100 gram boter gesmolten

Ingrediënten

Voor 4 personen

Jonagold appels in tas product photo
Jonagold appels in tasCoop Appelen Jonagold 70-80 mm Klasse I 1,5 kg Tas2,89
Alternatief
1
3018300006476 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1
Duca Filodeeg product photo
Duca FilodeegDuca Filodeeg 224g, diepvries1,39
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1

Niet beschikbaar

armagnac
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
435
Koolhydraten
50
Vetten
22
Verzadigde vetten
14
Eiwitten
5
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0