0
Winkelmand

Pavlova met citroensorbet

Probeer ook eens deze pavlova met citroensorbet!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 110°C. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met het citroensap en voeg de suiker geleidelijk toe tot het eiwit schuimig is en stevige pieken vormt.
  2. Zeef de maizena en zout erboven en klop dit erdoor.
  3. Maak 8 kleine bergjes op de bakplaat en laat ze circa 1,5 uur drogen in de oven. Laat de merengues afkoelen in de oven met de deur open.
  4. Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig en zet in de koelkast.
  5. Verdeel de merengues over borden en schep er een bol sorbetijs op. Bedruppel eventueel met wodka en schep er een toef slagroom op. Leg er eventueel mooie stukjes fruit naast.

Ingrediënten

4 personen

2 eiwitten

0.5 theelepel citroensap

110 gram suiker

1 eetlepel maizena

100 milliliter slagroom

1 zakje vanillesuiker

4 bolletjes citroensorbetijs

1 eetlepel wodka

100 gram fruit naar keuze in partjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

8715295001824 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Duryea Maizena 250G 16x product photo
Duryea Maizena 250G 16xMAIZENA STARCH 16X250G BOX EB ITNL0,59
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
8716893019464 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
7617700591849 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Aardbeien product photo
AardbeienCoop Aardbeien Klasse I 0,4 kg Doos2,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
295
Koolhydraten
50
Vetten
9
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
3
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0