0
Winkelmand

Pecan-semifreddo met bitterkoekjes

Probeer eens deze pecan-semifreddo met bitterkoekjes!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Rooster de pecannoten circa 5 minuten in de oven en hak ze in stukjes. Klop de slagroom lobbig.
  3. Splits de eieren en klop de eidooiers met de suiker luchtig en lichtgeel. Klop in een andere kom de eiwitten stijf.
  4. Meng de pecannoten door het eidooiermengsel en meng dit vervolgens met de room. Spatel dan het eiwitschuim voorzichtig erdoor. Roer als laatste 75 gram van de bitterkoekjes door het mengsel.
  5. Giet dit mengsel in de met vershoudfolie beklede cakevorm en zet circa 5 uur in de diepvries tot de semifreddo is bevroren.
  6. Neem de semifreddo circa 10 minuten voor het serveren uit de diepvries. Verwijder het folie en snijd het ijs in plakken. Bestrooi met de overige bitterkoekjes.

Ingrediënten

8 personen

200 gram pecannoten

300 milliliter slagroom

4 eieren

90 gram suiker

100 gram bitterkoekjes in stukjes

Ingrediënten

Voor 8 personen

Coop Pecannoten gezouten product photo
Coop Pecannoten gezoutenCoop Pecannoten Gezouten 115gr3,29
Alternatief
2
Melkan Houdbare slagroom product photo
Melkan Houdbare slagroommelkan Houdbare slagroom 35% vet 200ml0,81
Alternatief
2
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
g'woon Bitterkoekjes product photo
g'woon Bitterkoekjesg'woon bitterkoekjes 250 gram1,49
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
385
Koolhydraten
23
Vetten
29
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
7
Vezels
2
Zout
0.1
Suiker
0