0
Winkelmand

Penne met aubergine en zwarte boontjes

Deze penne met vegetarische saus van aubergine, paprika, tomaat en zwarte bonen staat snel op tafel. Lekker en gezond voor het hele gezin.

Bereiding
Ingredi├źnten

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de aubergine en de paprika in blokjes en halveer de tomaatjes.
  2. Bak de blokjes aubergine al omscheppend in de hete olie. 
  3. Pers er het teentje knoflook boven uit.
  4. Voeg de rest van de groente, wat tijm en peper toe en smoor de groente in 10 minuten gaar.
  5. Kook intussen de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Laat de zwarte boontjes uitlekken, spoel ze af en meng ze door de groente.
  7. Laat de penne uitlekken en schep de pasta door de groentesaus.
  8. Maak het op smaak met wat geraspte citroenschil en een beetje citroensap.

Ingredi├źnten

2 personen

1 aubergine

1 groene paprika

200 gram kerstomaatjes

2 eetlepels olie

1 teentje knoflook

tijm (naar smaak toevoegen)

peper (naar smaak toevoegen)

200 gram volkoren penne

1 blikje zwarte bonen

0.5 citroen

Ingredi├źnten

Voor 2 personen

Aubergine product photo
Aubergine1,09
Alternatief
1
Paprika groen product photo
Paprika groen0,99
Alternatief
1
 product photo
kerstomaatjes
Alternatief
g'woon Frituurvet vloeibaar product photo
g'woon Frituurvet vloeibaar5,75
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droog0,99
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen Tijm1,95
1
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peper2,85
Alternatief
1
g'woon Mini penne volkoren product photo
g'woon Mini penne volkoren0,99
Alternatief
1
g'woon Zwarte bonen product photo
g'woon Zwarte bonen1,19
Alternatief
1
Citroen product photo
Citroen0,69
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
591.33
Koolhydraten
87.74
Vetten
13.33
Verzadigde vetten
2.51
Eiwitten
20.05
Vezels
19.18
Zout
0.34
Suiker
14.25