0
Winkelmand

Penne met geroosterde spruiten en ansjovis

Deze pasta met geroosterde spruiten heeft een heerlijke zilte smaak dankzij de toevoeging van ansjovis.

Bereiding
Ingredi├źnten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de onderkant van de spruiten en halveer ze in de lengte.
  2. Doe ze in een ruime ovenschaal. Snijd de ui in parten en de knoflook fijn en voeg toe.
  3. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de oregano. Schep om en rooster de spruiten in 15 minuten in het midden van de oven beetgaar.
  4. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  5. Laat de ansjovis uitlekken maar vang 1 eetlepel van de olie op. Snijd de ansjovis in de lengte in reepjes en schep met de opgevangen olie door de penne.
  6. Doe de penne bij de spruiten in de ovenschaal, schep om en bestrooi met peper.

Ingredi├źnten

4 personen

500 gram spruiten

2 rode uien

1 teentje knoflook

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel oregano

300 gram volkoren penne

50 gram ansjovisfilets

1 theelepel zwarte peper

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

Spruiten product photo
Spruiten1,79
Alternatief
1
Rode uien product photo
Rode uien0,65
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droog0,99
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneel3,79
Alternatief
1
Verstegen Oregano Heel product photo
Verstegen Oregano Heel1,95
Alternatief
1
g'woon Mini penne volkoren product photo
g'woon Mini penne volkoren0,99
Alternatief
1
John West Ansjovisfilets in olijfolie product photo
John West Ansjovisfilets in olijfolie1,65
Alternatief
1
Verstegen Zwarte peper product photo
Verstegen Zwarte peper2,85
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
400
Koolhydraten
59
Vetten
9
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
16
Vezels
11
Zout
1.9
Suiker
0