0
Winkelmand

Penne met zalm, spinazie en citroen

Probeer ook eens deze penne met zalm, spinazie en citroen!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg wat spinazieblaadjes apart voor garnering. Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg de spinazie toe en roerbak tot de spinazie geslonken is.
  2. Boen 1 citroen schoon en rasp de schil. Pers een van de andere citroenen en snijd de derde in parten. Voeg zout, peper, citroenrasp en de helft van het citroensap bij de spinazie. Sprenkel de rest van het sap over de vis.
  3. Kook de pasta beetgaar. Pureer de spinazie tot een saus, voeg eventueel een scheutje water toe.
  4. Verhit een grillpan. Bestrijk de zalm met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper. Rooster de zalm 2 minuten per kant zodat hij van binnen rosé is.
  5. Schep de spinaziesaus door de warme pasta. Serveer deze met de zalm erop en garneer met spinazieblaadjes en citroenpartjes.

Ingrediënten

4 personen

600 gram spinazie panklaar

5 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook geperst

3 citroenen

400 gram diepvrieszalmfilet ontdooid

300 gram penne

Ingrediënten

Voor 4 personen

Spinazie product photo
SpinazieSpinazie1,95
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
3
Momenteel niet beschikbaar
8712224127945 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Grand'Italia Pasta penne tradizionali product photo
Grand'Italia Pasta penne tradizionaliGrand'Italia Penne Tradizionali 500 g1,49
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
645
Koolhydraten
58
Vetten
29
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
34
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0