0
Winkelmand

Perenslofjes met chocolade-pepersaus

Met dit recept creëer je in een handomdraai een feestelijke verassing als toetje of voor bijvoorbeeld een high-tea.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de peren, steek voorzichtig met de appelboor de klokhuizen uit, boor vanaf de onderkant en stop halverwege. Halveer de peren in de lengte, laat het steeltje eraan zitten.
  2. Snijd enkele schilletjes van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Vul het sinaasappelsap met water aan tot 450 ml en breng dit met het vanillestokje, 50 gram suiker en de sinaasappelschil aan de kook.
  3. Pocheer de peren hierin circa 5 minuten tegen de kook aan. Schep de peren uit de pan en laat ze afkoelen (bewaar het pocheervocht).
  4. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestuif het werkvlak met bloem. Snijd uit het bladerdeeg 6 peervormen die wat groter zijn dan de peerhelften. Vorm blaadjes van de restjes deeg. Hak de rode peper fijn en haal de zaadjes eruit.
  5. Leg het deeg naast elkaar op bakpapier in de koelkast. Zeef het pocheervocht. Los de cacao in een pannetje op in 4 eetlepels koud water.
  6. Giet het pocheervocht erbij en voeg de rode peper toe. Laat zachtjes inkoken tot 150 ml. Roer dit door de slagroom en houd apart.
  7. Dep de peren droog en hak de amandelen. Meng de boter, bruine basterdsuiker en amandelen en vul elke perenholte met een beetje van dit mengsel.
  8. Bestrijk de deegvormen met wat losgeklopt ei. Leg op elk deeglapje een halve peer met de bolle kant naar boven. Plak wat deegblaadjes op de deegrandjes en bestrooi de slofjes met een beetje suiker.
  9. Leg met het bakpapier op de bakplaat en bak 12-15 minuten in het midden van de oven tot het deeg goudbruin is. Verdeel voor het serveren strepen chocoladesaus erover.

Ingrediënten

3 grote peren geschild, stevig

1 sinaasappel schoongeboend

1 vanillestokje opengesneden

2 eetlepels suiker om te bestrooien

2 eetlepels suiker om te bestrooien

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

6 plakjes bladerdeeg ontdooid

40 gram cacaopoeder

0.5 rode peper fijngehakt, zonder zaadjes

75 milliliter slagroom

25 gram boter

1 eetlepel bruine basterdsuiker

50 gram blanke amandelen gehakt

1 ei losgeklopt

Ingrediënten

Voor 0 personen

8713893182877 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,95
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
Lindt Excellence Cacao 78% chocolade product photo
Lindt Excellence Cacao 78% chocoladeLindt Excellence Cacao 78% chocolade2,09
1
Coop Rode peper product photo
Coop Rode peperCoop Rode peper1,00
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Van Gilse Donkere basterdsuiker product photo
Van Gilse Donkere basterdsuikerVan Gilse Donkere Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,89
Alternatief
1
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
435
Koolhydraten
41
Vetten
26
Verzadigde vetten
14
Eiwitten
7
Vezels
6
Zout
0.5
Suiker
0