0
Winkelmand

Perentaart met geitenkaas en walnoten

Deze hartige perentaart doet het goed bij een etentje. Als voorafje of met een salade als hoofdgerecht.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg het deeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat, zorg dat de plakjes elkaar een beetje overlappen en druk het goed aan.
  3. Maak een klein opstaand randje en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak de bodem 10 minuten in de oven.
  4. Snijd ondertussen de ui in dunne partjes. Snijd de prei. Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
  5. Neem de bodem uit de oven en verdeel de ui, prei en peer erover. Verkruimel de geitenkaas erover.
  6. Bestrooi met peper naar smaak.
  7. Ris de blaadjes van de tijm en strooi ze over de taart.
  8. Hak de walnoten grof en verdeel over de taart.
  9. Bak de taart in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

2 stuks rode uien

1 stuk prei

2 stuks handperen

125 gram geitenkaas

4 takjes gehakte verse tijm

3 eetlepels ongezouten walnoten

Ingrediënten

Voor 4 personen

Koopmans Roomboterbladerdeeg product photo
Koopmans RoomboterbladerdeegKoopmans roomb blderdeeg 450gr1,85
Alternatief
1
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,95
Alternatief
1
Prei kort product photo
Prei kortPrei kort0,65
Alternatief
1
8713893182877 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
MelkanGeitenkaas naturel product photo
MelkanGeitenkaas naturelMelkanGeitenkaas naturel1,79
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Walnoten ongezouten product photo
Walnoten ongezoutenWalnoten ongezouten3,29
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
455
Koolhydraten
36
Vetten
28
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
12
Vezels
4
Zout
1
Suiker
0