0
Winkelmand

De perfecte Paastaart van Heerlijke Happen

De perfecte Paastaart om te delen met je gezin.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Knip een paashaas uit een stuk karton, trek dit over op een stuk bakpapier. Dit is je mal voor de verschillende paashazen. Ik heb er 3 gemaakt.
  2. Pak je keukenmachine erbij en doe hier eerst de bloem, poedersuiker, amandelmeel en boterblokjes in. Mix dit tot je een korrelig deeg krijgt. Voeg daarna het losgeklopte ei met de vanille en het zout toe. Zet de mixer weer aan en dan zul je zien dat er al snel een mooie deegbal ontstaat.
  3. Neem een stuk vershoudfolie erbij en leg hier de deegbal op. Vouw hem dicht en leg het voor een uur in de koelkast. Voor deze Paashazen heb ik in totaal twee deegballen nodig gehad. Je maakt dan dus 2x deze hoeveelheden opnieuw.
  4. Na het uur haal je de bal uit de koelkast en leg je hem op een bakpapier. Met de deegroller rol je het deeg uit tot een halve cm dikte. Leg vervolgens je Paashaas-mal op het deeg en snij met een mesje de vorm eruit. Wat overblijft kunPaashazen hebt gemaakt leg je ze op bijvoorbeeld een snijplank weer voor een half uur in de koelkast tot ze weer stijf zijn! Dat is erg belangrijk dus zeker niet overslaan.
  5. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  6. Pak 1 Paashaas uit de koelkast en leg deze voorzichtig op een bakblik. ( Je haas ligt dus al op het juiste bakpapier in de koelkast, zo voorkom je dat hij breekt. ) Bak hem voor ongeveer 12 tot 14 minuten in de oven. De randen mogen een beetje bruin zijn en het midden mooi goudbruin. Haal uit de oven en laat op het blik helemaal koud worden. Daarna kun je heel voorzichtig met 2 spatels of messen de Paashaas eraf tillen. Herhaal dit proces tot al je hazen gebakken en afgekoeld zijn.
  7. Terwijl de hazen bakken kun je natuurlijk je slagroommix maken. Doe eerst de mascarpone met de poedersuiker in je kom en mix op lage snelheid tot de mascarpone helemaal zacht is geworden. Voeg daarna de slagroom en klopfix toe en begin op lage snelheid deze te mixen. Dan kun je de snelheid verhogen om er een lekkere stevige mix van te maken. Schep in grote spuitzakken en leg deze dan in de koelkast tot gebruik. ( Voor deze hazen had ik twee keer de hoeveelheid ingrediënten nodig)
  8. Zijn al je Paashazen afgekoeld leg ze dan op een groot bord of dienblad waar ze mooi op kunnen blijven liggen. Neem de spuitzak erbij en spuit op de onderste laag mooie toefjes van gelijke grootte. Dan leg je héél voorzichtig de tweede haas erop en herhaal je dit proces nog een keer. En dan kan het leuke gedeelte beginnen! De decoratie. Ik koos voor bloemetjes, chocolaatjes en paaseitjes.
  9. Heerlijk happen!

Ingrediënten

6 personen

300 gram tarwebloem

200 gram koude roomboter

75 gram amandelmeel

150 gram poedersuiker

2 gram zout

1 theelepel vanille essence

1 stuk ei

150 gram poedersuiker

400 gram mascarpone

400 ml ongeslagen slagroom

1 zakje klopfix

Ingrediënten

Voor 6 personen

Koopmans Tarwebloem Biologisch product photo
Koopmans Tarwebloem BiologischKoopmans Tarwebloem Biologisch 1000 g Zak1,89
1
Campina Botergoud ongezouten roomboter product photo
Campina Botergoud ongezouten roomboterCampina Roomboter Ongezouten 125 g Wikkel1,39
Alternatief
2
Koopmans Zelfrijzend amandelmeel product photo
Koopmans Zelfrijzend amandelmeelKoopmans Zelfrijzend Amandelmeel glutenvrij3,99
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,79
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,89
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
2
Melkan Houdbare slagroom product photo
Melkan Houdbare slagroommelkan Houdbare slagroom 35% vet 200ml0,81
Alternatief
2
8710466284327 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief