0
Winkelmand

Piccalilly

Piccalilly, het perfecte, fris-zure bijgerecht.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de wortel en bloemkool in circa 5 minuten beetgaar en laat afkoelen.
  2. Verhit in een steelpan de azijn, gember, kerrie, kurkuma en suiker. Roer door en breng aan de kook.
  3. Meng de bloem met 1 eetlepel water. Roer dit bloemmengsel door de azijn en kook op middelhoge stand tot de saus gebonden is.
  4. Voeg alle groenten toe en kook deze nog een halve minuut mee. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Vul de pot(ten) met de piccalilly en laat omgekeerd afkoelen. Lekker bij vlees.

Ingrediënten

100 gram wortels in kleine blokjes

100 gram bloemkolen in kleine blokjes

125 milliliter wittewijnazijn

1 verse gember geschild, geraspt, ca. 1 cm

1 theelepel kerriepoeder

1 theelepel kurkuma

40 gram suiker

1 eetlepel bloem

100 gram komkommers in kleine blokjes

1 sjalot gesnipperd

Ingrediënten

Voor 0 personen

Winterpeen product photo
WinterpeenWinterpeen stuks0,29
Alternatief
1
Bloemkool product photo
BloemkoolBloemkool is rijk aan vitamine C en vitamine K en dat is heel erg fijn, want vitamine K draagt bijvoorbeeld bij aan het sterk houden van onze botten.1,59
Alternatief
1
g'woon Witte wijnazijn product photo
g'woon Witte wijnazijng'woon witte wijnazijn 250ml1,00
Alternatief
1
Verstegen Gember gemalen product photo
Verstegen Gember gemalenVerstegen gember gemalen 26 g Pot2,25
Alternatief
1
g'woon Kerriepoeder product photo
g'woon KerriepoederG'woon Kerriepoeder 48 gram0,86
Alternatief
1
Verstegen Kurkuma gemalen product photo
Verstegen Kurkuma gemalenVerstegen Kurkuma gemalen 47 g Pot2,25
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Komkommer product photo
KomkommerKomkommer0,55
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
300
Koolhydraten
63
Vetten
2
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
6
Vezels
8
Zout
0.1
Suiker
0