0
Winkelmand

Pikante aardappelkoeken

Probeer ook eens deze heerlijke Pikante aardappelkoeken!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook of stoom de aardappelen in 15 à 20 minuten net gaar maar nog stevig. Laat ze afkoelen en pel ze.
  2. Rasp de aardappelen op een grove rasp en schud ze om met 1-2 theelepels zout, de Spaanse peper, de knoflook, de koriander en het ei.
  3. Verwarm steeds een eetlepel olie in een kleine koekenpan van max. 20 cm ø en schep een vierde van het aardappelmengsel in de pan.
  4. Druk goed aan tot een platte koek. Zet de warmtebron op de laagste stand en laat de koek met het deksel op de pan in circa 3 minuten bakken.
  5. Draai de koek om met behulp van een platte deksel of bord en bak de andere kant ook nog 3 minuten. Bak zo nog 3 koeken.

Ingrediënten

4 personen

1000 gram vastkokende aardappels ongeschild

1 Spaanse peper fijngehakt, zonder zaadjes

2 teentjes knoflook geperst

0.5 bos koriander gehakt

2 eieren losgeklopt

100 milliliter olie

Ingrediënten

Voor 4 personen

Aardappelen vastkokend groen product photo
Aardappelen vastkokend groenAardappelen vastkokend groen3,99
Alternatief
1
8718836086823 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
8718503613383 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
430
Koolhydraten
39
Vetten
26
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
8
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0