0
Winkelmand

Pikante auberginesalade met geitenkaas en dadels

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan. Hak ze grof en houd apart.
  2. Verwarm de oven voor op 170ºC. Meng de aubergineblokjes met 4 eetlepels olie en de sambal.
  3. Rooster de aubergine op een bakplaat circa 30 minuten in de oven, tot de aubergine zacht is. Schep de blokjes halverwege de baktijd om.
  4. Meng de rest van de olie met de azijn en hussel de veldsla erdoor. Leg de sla op een schaal en verdeel de aubergine erover.
  5. Bestrooi de salade met de dadels, geitenkaas en cashewnoten.

Ingrediënten

4 personen

1 handje cashewnoot

2 aubergines in blokjes van ca. 2 cm

5 eetlepels olijfolie

1 eetlepel sambal badjak
of
1 eetlepel sambal manis

2 eetlepels rodewijnazijn

1 zak veldsla

8 dadels grof gehakt

150 gram zachte geitenkaas verkruimeld

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Cashewnoten ongezouten product photo
g'woon Cashewnoten ongezouteng'woon cashew noten ongezouten 150 gram1,77
Alternatief
1
8710725015549 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Conimex Sambal badjak product photo
Conimex Sambal badjakConimex Sambal badjak1,65
Alternatief
1
8714100748282 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624237264 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Veldsla product photo
VeldslaUnbranded Veldsla 75 GRM VERPAKT1,00
Alternatief
1
Dadels zonder pit product photo
Dadels zonder pitDadels zonder pit 250gr2,51
Alternatief
1
Melkan Jong belegen geitenkaas plakken product photo
Melkan Jong belegen geitenkaas plakkenMelkan Kaas Geitenkaas Plakken 150g2,64
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
330
Koolhydraten
15
Vetten
24
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
11
Vezels
4
Zout
0.6
Suiker
0