0
Winkelmand

Pikante nectarinesalsa met oosterse speklapjes

Probeer eens deze pikante nectarinesalsa met oosterse speklapjes!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de nectarines in heel kleine blokjes. Meng dit fruit met de rode peper, munt, gember, limoenrasp en -sap. Laat afgedekt circa 30 minuten intrekken. Klop intussen de ketjap met de azijn, knoflook en 1 eetlepel water door elkaar en giet dit over de speklapjes in een schaal. Wentel het vlees een paar keer in de marinade en laat afgedekt circa 30 minuten marineren in de koelkast.
  2. Verhit de olie in een grillpan en dep het vlees droog met keukenpapier. Rooster het spek in circa 3 minuten per kant gaar.
  3. Schep de nectarinesalsa om en serveer bij de speklapjes. Lekker met witte rijst.

Ingrediënten

4 personen

4 nectarines gehalveerd, ontpit

1 rode peper in ringetjes

0.5 bosje munt fijngehakt

1 stuk verse gember geschild, geraspt, ca. 1 cm

0.5 limoen rasp en sap

3 eetlepels ketjap manis

1 theelepel azijn

2 teentjes knoflook geperst

4 speklapjes dunne

1 eetlepel zonnebloemolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

51781 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Rode peper product photo
Coop Rode peperCoop Rode peper1,00
Alternatief
1
8710624272562 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Gember gemalen product photo
Verstegen Gember gemalenVerstegen gember gemalen 26 g Pot2,49
Alternatief
1
Limoenen product photo
LimoenenVerpakt per 3 stuks. Fairtrade1,29
1
Ketjap Manis product photo
Ketjap ManisA ketjap manis kentel no.1 500 ml can1,89
Alternatief
1
Bio+ Natuurazijn product photo
Bio+ NatuurazijnBio+ natuurazijn 1l fles0,99
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Varkensspeklap zonder zwoerd product photo
Varkensspeklap zonder zwoerdCoop Varkensspeklap zonder zwoerd 3 stuks2,90
Alternatief
2
g'woon Zonnebloemolie product photo
g'woon Zonnebloemolieg'woon Zonnebloemolie1,75
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
320
Koolhydraten
11
Vetten
24
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
14
Vezels
1
Zout
0.6
Suiker
0