0
Winkelmand

Pita pesto

Heb je een pitabroodje over? Gooi deze zeker niet weg, want je kunt hier uitstekend een lekkere lunch mee maken.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Pureer met een staafmixer de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie tot een pesto. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een scheutje water toe.
  2. Snijd de pitabroodjes helemaal open en leg ze op de bakplaat. Bestrijk de binnenkanten met tomatensaus en verdeel de mozzarella erover. Besprenkel met de pesto en bak circa 10 minuten in de oven, tot de mozzarella is gesmolten.

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel pijnboompitten

1 bosje basilicum

1 eetlepel Parmezaanse kaas geraspt

2 eetlepels olijfolie

4 pitabroodjes

4 eetlepels tomatensaus

1 bol mozzarella in plakken

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Pijnboompitten product photo
g'woon Pijnboompitteng'woon Pijnboompitten2,58
Alternatief
1
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
g'woon Pitabroodjes product photo
g'woon Pitabroodjesg'woon Pitabroodjes0,90
Alternatief
1
Unox  In Tomatensaus Gehaktballetjes product photo
Unox In Tomatensaus GehaktballetjesUNOX MEATBALL TOMATO 8X420G CAN DB NL3,49
Alternatief
1
7611612160056 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
290
Koolhydraten
25
Vetten
15
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
12
Vezels
1
Zout
0.8
Suiker
0