0
Winkelmand

Pittige soep met kokos

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de sjalot, de knoflook en de rode peper schoon.
  2. Snijd de sjalot en de knoflook klein.
  3. Verwijder van de peper de zaadlijsten en pitjes en snijd de peper in reepjes.
  4. Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
  5. Fruit de sjalot, de knoflook, de gember, de koriander en de komijn in de olie zacht.
  6. Voeg de helft van de peper, de bouillon en de kokosmelk toe en breng dit aan de kook.
  7. Roer er de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten door en kook de soep nog een paar minuten.
  8. Verdeel de soep over 2 kommen en garneer met de rest van de reepjes peper.

Ingrediënten

2 personen

1 sjalot

1 teentje knoflook

1 rode peper

stukje gemberwortel (naar smaak toevoegen)

1 eetlepel olie

1 theelepel (koriander)

1 theelepel komijn

300 milliliter kippenbouillon minder zout

1 eetlepel kokosmelk

1 klein blikje kikkererwten

Ingrediënten

Voor 2 personen

Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Coop Rode peper product photo
Coop Rode peperCoop Rode peper1,00
Alternatief
1
2131090000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,79
Alternatief
1
8710147572613 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Komijnzaad gemalen product photo
Verstegen Komijnzaad gemalenVerstegen Komijnzaad gemalen 37 g Pot2,25
Alternatief
1
7613032868925 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Sum & Sam Kokosmelk product photo
Sum & Sam KokosmelkSum & Sam Kokosmelk 200ml0,89
Alternatief
1
8710624275846 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
145.68
Koolhydraten
12.67
Vetten
7.53
Verzadigde vetten
2.13
Eiwitten
4.74
Vezels
4.24
Zout
0.33
Suiker
0.93