0
Winkelmand

Pizza met zoete aardappel en gorgonzola

Een keer wat anders uitproberen? Probeer dan eens deze pizza met zoete aardappel en gorgonzola uit!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het pizzadeeg uit op de bakplaten. Schaaf de zoete aardappels met een kaasschaaf in dunne plakjes, verdeel over het deeg en bestrijk met olie.
  2. Bestrooi met de rozemarijn, zout en peper en bak de pizza's circa 20 minuten laag in de oven.
  3. Maak intussen de salade. Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge, hete koekenpan.
  4. Klop de mosterd los met de honing en azijn en klop dan de olie erdoorheen. Schep de hazelnoten en uienringen erdoor.
  5. Neem de pizza's uit de oven en verkruimel de gorgonzola erboven. Bak de pizza's nog 5 minuten.
  6. Meng de spinazie met de dressing en breng op smaak met zout en peper. Serveer de salade bij de pizza met zoete aardappel.

Ingrediënten

4 personen

2 rollen pizzadeeg koelvers
of
2 grote pizzabodems kant-en-klaar

1 kilogram zoete aardappel geschild

2 takjes rozemarijn
of
2 theelepels gedroogde rozemarijn

150 gram gorgonzola

voor de salade

3 eetlepels olijfolie

25 gram blanke hazelnoten grof gehakt

1 theelepel mosterd

1 mespunt honing

1 eetlepel wittewijnazijn

3 eetlepels olijfolie

1 rode ui in dunne ringen

150 gram spinazie panklaar

Ingrediënten

Voor 4 personen

Jan Vers pizzadeeg met saus product photo
Jan Vers pizzadeeg met sausJan Pizzadeeg met Tomatensaus 600 gram2,59
Alternatief
1
Loriana Pizzabodems product photo
Loriana PizzabodemsLoriana Pizzabodems2,89
Alternatief
1
Top! Van Coop Aardappelen zoet los product photo
Top! Van Coop Aardappelen zoet losTop! Van Coop Aardappelen zoet los3,98
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Verstegen Rozemarijn product photo
Verstegen RozemarijnDe gedrooge rozemarijnblaadjes zijn heerlijk van smaak, maar doseer met mate vanwege de sterke smaak.2,09
1
Verstegen Rozemarijn product photo
Verstegen RozemarijnDe gedrooge rozemarijnblaadjes zijn heerlijk van smaak, maar doseer met mate vanwege de sterke smaak.2,09
1
Galbani Gorgonzola cremosa product photo
Galbani Gorgonzola cremosaGalbani Gorgonzola DOP Cremoso 150g2,59
Alternatief
1
Dr. Oetker Hazelnoten product photo
Dr. Oetker HazelnotenDR. OETKER HAZELNOTEN1,74
Alternatief
1
Marne Franse mosterd mild product photo
Marne Franse mosterd mildFranse mosterd 235 gr0,99
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Witte wijnazijn product photo
g'woon Witte wijnazijng'woon witte wijnazijn 250ml1,00
Alternatief
1
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,85
Alternatief
1
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie1,45
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
1
Koolhydraten
135
Vetten
36
Verzadigde vetten
13
Eiwitten
28
Vezels
10
Zout
6.6
Suiker
0