0
Winkelmand

Plaattaart met geroosterde bloemkool, hazelnoten en blauwe kaas

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd het groen en de stronk van de bloemkool weg en snijd de bloemkool doormidden.
  2. Leg de halve bloemkolen op het snijvlak en snijd in plakken van 2 cm. Leg de plakken bloemkool op de bakplaat en bestrijk ze met olie.
  3. Bestrooi met zout en peper en rooster circa 10 minuten hoog in de oven. Laat afkoelen.
  4. Verlaag de oventemperatuur naar 200ºC. Rol het deeg uit tot maximaal 4 mm dik en bekleed de andere bakplaat ermee.
  5. Vouw de randen een paar centimeter dubbel, zodat een iets opstaande rand ontstaat. Verdeel de geroosterde bloemkool over het deeg en verdeel de kaas erover.
  6. Bestrooi met de hazelnoten en bak de taart laag de oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.

Ingrediënten

4 personen

1 bloemkool

2 eetlepels olijfolie

1 rol bladerdeeg koelvers

200 gram blauwe kazen verkruimeld

1 eetlepel peterselie fijngehakt

20 gram hazelnoten

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bloemkool product photo
BloemkoolBloemkool is rijk aan vitamine C en vitamine K en dat is heel erg fijn, want vitamine K draagt bijvoorbeeld bij aan het sterk houden van onze botten.1,59
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
Coop Gorgonzola product photo
Coop GorgonzolaCoop Gorgonzola2,66
Alternatief
2
Heks'nkaas Origineel product photo
Heks'nkaas OrigineelHEKS'NKAAS® smeerdip Origineel 200 g bakje2,79
Alternatief
1
8718546999499 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
765
Koolhydraten
50
Vetten
51
Verzadigde vetten
29
Eiwitten
22
Vezels
7
Zout
1.1
Suiker
0