0
Winkelmand

Plaattaart met verse spinazie, spiegelei en blauwe kaas

Probeer ook eens deze heerlijke plaattaart met verse spinazie, spiegelei en blauwe kaas!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Laat 8 plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze naast elkaar op een ingevette bakplaat.
  2. Leg de naden net over elkaar en druk goed aan. Prik met een vork overal gaatjes en bak het deeg 10 minuten in de oven.
  3. Roerbak ondertussen de spinazie kort in de olijfolie tot de blaadjes licht geslonken zijn.
  4. Verdeel dit over de bladerdeegbodem en bestrooi met zout en peper.
  5. Breek de eieren stuk voor stuk in een glas en giet deze op verschillende plaatsen tussen de spinazie.
  6. Bak de taart nogmaals 10 minuten tot het eiwit gaar is en het deeg bruin.
  7. Verkruimel 100 g blauwe kaas over de warme taart en serveer met een glas karnemelk.

Ingrediënten

4 personen

8 plakjes bladerdeeg diepvries

1 kilogram spinazie gewassen, uitgelekt

1.5 eetlepels olijfolie

4 eieren

100 gram blauwe kazen

Ingrediënten

Voor 4 personen

Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
8710624328153 product photo
Alternatief
5
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
2381656000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
580
Koolhydraten
35
Vetten
37
Verzadigde vetten
17
Eiwitten
24
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0