0
Winkelmand

Poire belle Hélène

Probeer eens deze heerlijke poire belle Hélène!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de suiker met het citroensap en 300 ml water. Breng aan de kook tot de suiker is opgelost en het water mooi helder en stroperig wordt. Voeg de citroenrasp toe.
  2. Schil intussen de peren met een dunschiller en laat de steeltjes zitten. Snijd eventueel een plakje van de onderkant af zodat de peren rechtop kunnen staan.
  3. Zet ze voorzichtig in de siroop en pocheer circa 10 minuten met het deksel op de pan. Laat de peren afkoelen in de siroop.
  4. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Verwarm de slagroom en laat de chocolade erin smelten. Roer goed door tot een gladde saus.
  5. Zet de peren in diepe bordjes en leg er een bol ijs bij. Giet de chocoladesaus erover (of serveer deze apart) en bestrooi met de amandelen.

Ingrediënten

4 personen

200 gram suiker

1 citroen sap

4 kleine handperen stevig

25 gram geschaafde amandelen

100 milliliter slagroom

75 gram pure chocolade

4 bollen vanilleroomijs

Ingrediënten

Voor 4 personen

Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8713893182877 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
1
g'woon Slagroomijs product photo
g'woon Slagroomijsg'woon Slagroom Roomijs 1,5l4,34
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
605
Koolhydraten
90
Vetten
24
Verzadigde vetten
14
Eiwitten
5
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0