0
Winkelmand

Pommes duchesse

Probeer ook eens deze pommes duchesse!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en stoom ze kort droog.
  2. Stamp ze, knijp fijn in een pureeknijper of wrijf door een zeef.
  3. Voeg beetje bij beetje de warme melk toe. Roer de boter er met een pollepel door tot een luchtige puree.
  4. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop 1 losgeklopt ei door de aardappelpuree.
  6. Schep de puree in de spuitzak. Spuit rozetten aardappelpuree op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bak in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram kruimige aardappels geschild, in stukken

200 milliliter warme melk

50 gram boter

nootmuskaat (naar smaak toevoegen) versgeraspt

1 ei losgeklopt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen4,09
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot2,35
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
310
Koolhydraten
41
Vetten
12
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
8
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0