0
Winkelmand

Pompoensoep-koets

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC en leg de oranje pompoen in zijn geheel circa 10 minuten in de oven. Neem de pompoen uit de oven en laat iets afkoelen.
  2. Snijd een kapje van de pompoen, groot genoeg om de pompoen te kunnen uithollen. Snijd aan de onderkant eventueel een klein plakje van de schil van de pompoen zodat deze goed blijft staan.
  3. Hol de pompoen uit met een lepel en laat circa 1 cm vruchtvlees langs de schil zitten. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees klein.
  4. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui 1 minuut. Bak de tomatenpuree even mee en voeg het vruchtvlees van de pompoen en komijn toe.
  5. Schenk de bouillon erbij en kook de pompoen in circa 15 minuten gaar. Pureer de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  6. Zet de pompoen op een plank en steek met prikkers de knoflookbollen voorzichtig als wielen in de koets. Schep de soep in de pompoen en bestrooi met peper.

Ingrediënten

3 personen

1 kleine pompoen

2 eetlepels olijfolie

1 ui gesnipperd

2 eetlepels tomatenpuree

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

500 milliliter groentebouillon

4 bollen knoflook om te garneren

Ingrediënten

Voor 3 personen

Coop Pompoen 400 gram product photo
Coop Pompoen 400 gramUnbranded Pompoen 400 GRM VERPAKT2,19
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerd product photo
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerdg'woon tomatenpuree dubbel geconcentreerd 140gr0,49
Alternatief
1
Verstegen Komijnzaad gemalen product photo
Verstegen Komijnzaad gemalenVerstegen Komijnzaad gemalen 37 g Pot2,25
Alternatief
1
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
295
Koolhydraten
33
Vetten
12
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
11
Vezels
3
Zout
2.2
Suiker
0