0
Winkelmand

Pompoentaart met vanille en ricotta

Probeer eens deze pompoentaart met vanille en ricotta!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng 300 gram bloem met de suiker en een snufje zout. Wrijf er met koele hand de boter doorheen tot een grof, kruimelig deeg. Klop het ei los met de melk en kneed dit snel door de kruimels tot een soepel deeg. Vorm er een dikke plak van, wikkel het deeg in folie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Breng intussen de pompoen met de melk, suiker, het vanillestokje en vanillemerg aan de kook. Kook de pompoen met het deksel schuin op de pan in circa 20 minuten gaar. Verwijder het vanillestokje, pureer de pompoen en laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Vet de taartvorm in en bestuif met bloem.
  4. Neem 2/3 van het deeg en rol uit op een met bloem bestoven werkvlak.
  5. Bekleed de taartvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem. Leg er een stuk bakpapier met de blindbakvulling op en bak de bodem circa 10 minuten onder in de oven.
  6. Neem het papier met de steunvulling eruit en bak nog circa 5 minuten verder. Neem de taartbodem uit de oven en laat afkoelen.
  7. Rol intussen de rest van het deeg uit voor het deksel van de taart en steek er in het midden een kleine cirkel uit.
  8. Klop de eieren los en houd 2 eetlepels apart.
  9. Klop de eieren met de ricotta, citroenrasp, -sap en een snuf zout goed los en roer gelijkmatig door de pompoenpuree.
  10. Giet de vulling in de bodem en schud even zodat eventuele luchtbellen verdwijnen.
  11. Leg het deegdeksel er voorzichtig op en druk de randen vast met een beetje water. Bestrijk het deksel met ei en bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  12. Laat de taart een beetje afkoelen en serveer lauwwarm met toefjes lobbig geklopte slagroom.
  13. Garneer eventueel met geroosterde pompoenpitten.

Ingrediënten

8 personen

voor het deeg

1 eetlepel bloem om te bestuiven

1 eetlepel bloem om te bestuiven

75 gram witte basterdsuiker

175 gram boter koud, in kleine blokjes

2 eetlepels melk

voor de vulling

2 eieren

400 gram pompoen geschild, in blokjes

300 milliliter volle melk

150 gram lichtbruine basterdsuiker

1 vanillestokje opengesneden, merg eruit

2 eieren

150 gram ricotta

0.5 citroen rasp en sap

Ingrediënten

Voor 8 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,95
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
Coop Pompoen 400 gram product photo
Coop Pompoen 400 gramUnbranded Pompoen 400 GRM VERPAKT2,19
Alternatief
1
Melkan Volle melk product photo
Melkan Volle melkMelkan Melk Verse Volle 1 l Pak met punt1,19
Alternatief
1
Van Gilse Lichte basterdsuiker product photo
Van Gilse Lichte basterdsuikerVan Gilse Lichte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,95
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,89
Alternatief
1
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
Citroen product photo
CitroenCitroen los.0,69
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
500
Koolhydraten
59
Vetten
24
Verzadigde vetten
15
Eiwitten
11
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0