0
Winkelmand

Popcorn met karamel en chocolade van Chantal Janzen

Gek op popcorn maar kun je niet kiezen tussen zoet of zout? Probeer dan eens dit recept van Chantal Janzen. Zoute popcorn met een laagje karamel omhult door heerlijke chocolade.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de boter, de suiker en de honing in een grote pan en zet deze op middelhoog vuur.
  2. Roer tot de boter gesmolten is en laat het mengsel, zonder te roeren, karamelliseren.
  3. Voeg de popcorn toe en mix alles met elkaar.
  4. Breng de popcorn op smaak met het extra zout en laat het iets afkoelen.
  5. Smelt de chocolade au bain-marie en dompel de popcorn in kleine porties in de chocolade. Laat goed uitlekken op een vel bakpapier.
  6. Serveer als de chocolade weer hard geworden is.

Ingrediënten

6 personen

40 gram boter

90 gram suikers

1 eetlepel honing

100 gram zoute popcorn

0.5 theelepel zout

100 gram pure chocolade of

100 gram melkchocolade

Ingrediënten

Voor 6 personen

Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,39
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Popcorn zout product photo
g'woon Popcorn zoutg'woon Popcorn Zout 100gr Zak0,99
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep melk product photo
g'woon Chocoladereep melkg'woon Melkchocolade 100 g1,19
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
483
Koolhydraten
35
Vetten
14
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
3
Vezels
2
Zout
0.5
Suiker
0