0
Winkelmand

Popcorn met karamel en chocolade van Chantal Janzen

Gek op popcorn maar kun je niet kiezen tussen zoet of zout? Probeer dan eens dit recept van Chantal Janzen. Zoute popcorn met een laagje karamel omhult door heerlijke chocolade.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de boter, de suiker en de honing in een grote pan en zet deze op middelhoog vuur.
  2. Roer tot de boter gesmolten is en laat het mengsel, zonder te roeren, karamelliseren.
  3. Voeg de popcorn toe en mix alles met elkaar.
  4. Breng de popcorn op smaak met het extra zout en laat het iets afkoelen.
  5. Smelt de chocolade au bain-marie en dompel de popcorn in kleine porties in de chocolade. Laat goed uitlekken op een vel bakpapier.
  6. Serveer als de chocolade weer hard geworden is.

Ingrediënten

6 personen

40 gram boter

90 gram suikers

1 eetlepel honing

100 gram zoute popcorn

0.5 theelepel zout

100 gram pure chocolade

100 gram melkchocolade

Ingrediënten

Voor 6 personen

g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewust0,92
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijn1,09
Alternatief
1
 product photo
honing
Alternatief
g'woon Popcorn zout product photo
g'woon Popcorn zout0,99
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen Zeezout2,55
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%1,39
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep melk product photo
g'woon Chocoladereep melk1,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
483
Koolhydraten
35
Vetten
14
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
3
Vezels
2
Zout
0.5
Suiker
0