0
Winkelmand

Portobello-pizza met pancetta en gorgonzola

Verwen vrienden en familie met deze heerlijke portobello-pizza met pancetta en gorgonzola.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de bloem met de oregano, gist en een snuf zout in een kom en voeg 300 ml lauwwarm water en de olijfolie al roerend toe. Kneed met de hand in circa 5 minuten tot een soepel deeg. Laat afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.
  2. Verwarm de oven voor op 220ºC. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel in 4 gelijke stukken.
  3. Rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 4 dunne lappen en leg op de bakplaten. Bestrijk de randen van het deeg met olie en verdeel de pancetta over de pizzabodems.
  4. Leg de plakken portobello erop en bestrijk ze ook met olie. Bestrooi met wat versgemalen peper en verdeel de gorgonzola erover.
  5. Bak de pizza's laag in de oven in circa 15 minuten gaar.

Ingrediënten

4 personen

500 gram bloem

1 eetlepel gedroogde oregano

1 zakje gedroogde gist

olijfolie (naar smaak toevoegen) om te bestrijken

olijfolie (naar smaak toevoegen) om te bestrijken

150 gram pancetta in dunne plakken
of
150 gram gerookt ontbijtspek in dunne plakken

2 portobello's in dunne plakken

75 gram gorgonzola verkruimeld

Ingrediënten

Voor 4 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
8712200078223 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8719153021269 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Fiorucci Pancetta product photo
Fiorucci PancettaFiorucci pancetta 50 gram Vleeswaren1,50
3
Compaxo Ontbijtspek product photo
Compaxo OntbijtspekCompaxo Ontbijtspek1,85
Alternatief
1
8710725018076 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Galbani Gorgonzola cremosa product photo
Galbani Gorgonzola cremosaGalbani Gorgonzola DOP Cremoso 150g2,59
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
705
Koolhydraten
90
Vetten
24
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
31
Vezels
6
Zout
1.8
Suiker
0