0
Winkelmand

Portobello Wellington

De portobello is vanwege zijn vlezige structuur een geliefde kostganger bij zowel vleeseters als vegetariërs.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210°C (heteluchtoven op 195°C). Laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Hak de spinazie en wok de spinazie al omscheppend enkele minuten zonder toevoeging van water of olie.
  3. Spoel de linzen af, laat goed uitlekken en voeg ze toe aan de spinazie.
  4. Snijd dunne plakjes van de kaas en verbrokkel deze over de vulling. Breng het geheel op smaak met zout, peper en tijmblaadjes.
  5. Rol de plakjes bladerdeeg een beetje uit. Maak de portobello schoon met een doekje of borsteltje en snijd een stukje van de onderkant van de steel af.
  6. Leg een plakje bladerdeeg voor je. Schep er een laagje paneermeel op, een hoopje spinaziemengsel en leg er een kwart van de walnoten op. Leg hier een portobello bovenop.
  7. Maak de randen licht vochtig met een beetje water, dek af met een nieuw plakje bladerdeeg, en druk ze stevig samen. Bestrijk het bladerdeeg royaal met eigeel en bestrooi met sesamzaadjes. Prik met een scherp mes een paar kleine gaatjes in het deeg.
  8. Bak de portobello wellingtons op een met bakpapier bedekte bakplaat minstens 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Ingrediënten

4 personen

8 plakjes bladerdeeg

200 gram verse spinazie

300 gram linzen

50 gram Coop Grana padano

0.3 theelepel zout

0.3 theelepel zwarte peper

1 eetlepel tijm

4 portobello's

4 eetlepels paneermeel

60 gram walnoten

2 theelepels sesamzaad

1 eigeel

Ingrediënten

Voor 4 personen

Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
8710624328153 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Bonduelle Linzen product photo
Bonduelle LinzenBonduelle groenteconserven Linzen 310g blik1,45
Alternatief
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Verstegen Zwarte peper product photo
Verstegen Zwarte peperVerstegen zwarte peper 40 g Pot2,85
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
8710725018076 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woonPaneermeel Naturel product photo
g'woonPaneermeel Naturelg'woonPaneermeel Naturel0,45
Alternatief
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1
Verstegen Sesamzaad product photo
Verstegen SesamzaadVerstegen sesamzaad 44 g Pot2,25
1

Niet beschikbaar

eigeel
Geen product gevonden

Alternatief