0
Winkelmand

Portugese aardappelen uit de oven

Probeer ook eens deze Portugese aardappelen uit de oven!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal in met de boter en leg er de stukken aardappel in. Verdeel de ui en laurierblad erover en bestrooi met zout en peper. Giet de wijn en olijfolie erover en dek af met aluminiumfolie.
  2. Bak de aardappelen 30 minuten. Temper de oven naar 180°C. Verwijder het folie en schep de tomaten door de aardappelen. Zet de schaal nog 30 minuten onafgedekt in de oven tot alles bruin en gaar is.
  3. Lekker met geroosterd vlees of vis.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels boter

600 gram vastkokende aardappels gehalveerd, geschild

1 rode ui in halve ringen

1 groot laurierblaadje verkruimeld

500 milliliter droge witte wijn

2 eetlepels olijfolie

4 trostomaten in stukken

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Halvarine product photo
g'woon Halvarineg'woon Halvarine 500gr0,75
Alternatief
1
Aardappelen vastkokend groen product photo
Aardappelen vastkokend groenAardappelen vastkokend groen3,99
Alternatief
1
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,95
Alternatief
1
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
Coop Droge witte huiswijn product photo
Coop Droge witte huiswijnCOOP Huiswijn wit droog BIB 3L9,99
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Cocktail trostomaten product photo
Cocktail trostomatenCocktail trostomaten2,41
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
280
Koolhydraten
27
Vetten
11
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
3
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0