0
Winkelmand

Preitaart met parmezaangratin

Probeer ook eens deze preitaart met parmezaangratin!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de boter op een lage stand. Laat de boter smelten, maar niet verkleuren. Roer de bloem erdoor tot deze van de bodem van de pan loskomt. Giet er beetje bij beetje de warme melk bij en klop goed met een garde voor een gladde saus. Laat de saus een paar minuten zachtjes koken. Roer van de warmtebron af de kaas erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat de saus staan tot later gebruik.
  2. Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Blancheer de prei circa 3 minuten in het kokende water. Spoel de preien onder koud water af en laat goed uitlekken.
  3. Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg en druk de naden goed aan. Laat het deeg aan de rand overhangen of snijd het netjes bij.
  4. Snijd de preien af tot ze precies in de lengte in de schaal passen en leg ze met het snijvlak naar boven op het deeg. Giet de kaassaus erover en bak de taart laag in de oven in circa 30 minuten goudbruin.

Ingrediënten

4 personen

25 gram boter

25 gram bloem

250 milliliter melk warm

50 gram Parmezaanse kaas versgeraspt

6 dunne stengels preien gewassen, in lengte gehalveerd

8 plakjes bladerdeeg ontdooid

Ingrediënten

Voor 4 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
Prei kort product photo
Prei kortPrei kort0,65
Alternatief
1
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
540
Koolhydraten
47
Vetten
32
Verzadigde vetten
21
Eiwitten
15
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0