0
Winkelmand

Provençaalse taart met ham, spinazie en spiegeleitjes

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit een paar druppels olie in een koekenpan en bak hierin de hamreepjes krokant. Neem ze uit de pan en voeg de spinazie toe aan het bakvet.
  2. Laat al omscheppend in 1 minuut slinken en schep over in een zeef. Druk het vocht er zo veel mogelijk uit.
  3. Bekleed de bakplaat met het bladerdeeg en druk de randen goed op elkaar. Vouw de buitenranden van het deeg om zodat een dikkere, hogere rand ontstaat.
  4. Verwarm de oven voor op 220ºC. Splits intussen de eieren en zorg ervoor dat de dooiers heel blijven.
  5. Klop de eiwitten los met 1 eetlepel olijfolie, de Provençaalse kruiden, zout en peper. Verdeel de spinazie en ham gelijkmatig over het deeg en giet de eiwitten losjes eroverheen.
  6. Laat de eidooiers voorzichtig hier en daar bovenop de vulling glijden en besprenkel met nog wat olijfolie. Bak de taart laag in de oven in circa 25 minuten gaar.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels olie

150 gram gerookte hammen in dunne reepjes

400 gram spinazie panklaar

10 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid

4 eieren

1 eetlepel Provençaalse kruiden

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,89
Alternatief
1
2389359000000 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie1,39
Alternatief
1
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Verstegen Provençaalse kruiden product photo
Verstegen Provençaalse kruidenDeze Provencaalse kruiden van Verstegen bestaan uit basilicum, tijm, oregano, rozemarijn, peterselie en dragon.1,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
655
Koolhydraten
42
Vetten
44
Verzadigde vetten
23
Eiwitten
24
Vezels
4
Zout
3.2
Suiker
0