0
Winkelmand

Pruimen-abrikozenchutney met kerrie

Probeer ook eens deze pruimen-abrikozenchutney met kerrie!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de abrikozen en pruimen iets kleiner. Kook alle ingrediënten met 125 ml water zachtjes circa 15 minuten met het deksel op de pan en roer af en toe. Laat eventueel nog iets langer koken zonder deksel als de chutney nog te dun is.
  2. Schep de chutney in de jampotten, draai de deksels erop en laat de potten omgekeerd afkoelen op een koele, donkere plaats. Laat de smaken minimaal 1 dag intrekken.
  3. Lekker bij vlees en kaas.

Ingrediënten

200 gram gedroogde abrikozen

200 gram gedroogde pruimen zonder pit

100 gram blanke rozijnen

2 teentjes knoflook

200 gram rietsuiker
of
200 gram lichtbruine basterdsuiker

125 milliliter witte wijnazijn

2 theelepels kerriepoeder

Ingrediënten

Voor 0 personen

Abrikozen zonder pit product photo
Abrikozen zonder pitAbrikozen 250gr2,99
Alternatief
1
Pruimen zonder pit product photo
Pruimen zonder pitPruimen zonder pit 250gr2,99
Alternatief
1
g'woon Blanke rozijnen product photo
g'woon Blanke rozijnenG'Woon rozijn blanke 375 gram2,24
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Caribbean Gold Ruwe rietsuiker product photo
Caribbean Gold Ruwe rietsuikerCaribbean Gold Sugar ruwe rietsuiker 500g zak0,94
Alternatief
1
Van Gilse Lichte basterdsuiker product photo
Van Gilse Lichte basterdsuikerVan Gilse Lichte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,99
Alternatief
1
g'woon Wijnazijn wit product photo
g'woon Wijnazijn witg'woon Wijnazijn wit1,99
Alternatief
1
g'woon Kerriepoeder product photo
g'woon KerriepoederG'woon Kerriepoeder 48 gram0,86
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
1080
Koolhydraten
243
Vetten
1
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
9
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0