0
Winkelmand

Pruimen-walnotenjam met port van Else Janssen

Hét recept waarmee Else Janssen jammaker van het jaar werd!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Als je met hele pruimen werkt, ontpit deze dan eerst en kook ze in en beetje water in ongeveer 30 minuten tot moes.
  2. Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan om ze wat extra smaak te geven. Voeg de geleisuiker toe aan de pruimenmoes en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Hiermee voorkom je dat de boel aanbrandt. Laat de pruimen nog een minuut doorkoken.
  3. Voeg de walnoten en de port toe en roer nog goed door zodat alles heet is. Vul de potten tot de rand, draai de doppen erop en zet ze op de kop. Laat ze zo afkoelen.

Ingrediënten

4 personen

1.5 kilogram pruimen ontpit

100 gram gehakte walnoten

500 gram geleisuiker speciaal

1 scheutje port

Ingrediënten

Voor 4 personen

Pruimen zonder pit product photo
Pruimen zonder pitPruimen zonder pit 250gr2,99
Alternatief
6
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1
Van Gilse Geleisuiker speciaal product photo
Van Gilse Geleisuiker speciaalVan Gilse Geleisuiker Speciaal 500 Gram Stazak1,59
Alternatief
1
Offley Ruby porto product photo
Offley Ruby portoOffley Wijn Ruby Porto 750 ml Fles7,99
Alternatief
1

Alternatief