0
Winkelmand

Pruimenbonbons

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Houd 12 pruimen apart. Kook de 6 overige pruimen met de sherry of het sinaasappelsap en een snuf kaneelpoeder circa 10 minuten op een lage stand, tot de pruimen zacht zijn. Pureer tot een gladde pasta en laat afkoelen.
  2. Stop vervolgens in een spuit- of diepvrieszakje en knip een puntje eraf. Spuit de apart gehouden pruimen vol met de pasta en vouw weer een beetje dicht.
  3. Smelt de chocolade au bain-marie en doop de gevulde pruimen hier een voor een in, tot ze helemaal bedekt zijn. Leg op een met bakpapier bekleed bord en laat opstijven in de koelkast. Bestrooi met cacaopoeder.

Ingrediënten

18 gedroogde pruimen zonder pit

6 eetlepels sherry
of
6 eetlepels sinaasappelsap

1 snufje kaneelpoeder

200 gram pure chocolade in stukjes

cacaopoeder (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 0 personen

Pruimen zonder pit product photo
Pruimen zonder pitPruimen zonder pit 250gr2,99
Alternatief
1
Copias Sherry medium product photo
Copias Sherry mediumCopias Sherry Medium Dry3,49
Alternatief
1
Coop Vers sap sinaasappel fles product photo
Coop Vers sap sinaasappel flesCoop Sinaassap 1000 ml Fles2,99
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
2
Lindt Excellence Cacao 78% chocolade product photo
Lindt Excellence Cacao 78% chocoladeLindt Excellence Cacao 78% chocolade2,09
1

Alternatief