0
Winkelmand

Pruimenjam met gember en rozemarijn

Zelf pruimenjam maken is een fluitje van een cent! Hier vind je een lekker recept voor zelfgemaakte gember met rozemarijn.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de jampotten af met kokend water, zet ze in de vaatwasser of zet ze vochtig in een oven van 100ºC.
  2. Verwarm de pruimen met het citroensap, 75 ml water, de gember en rozemarijn. Kook zachtjes circa 10 minuten. Voeg de geleisuiker toe en laat de jam nog 3 minuten koken. Roer af en toe door. Controleer de dikte van de jam door 1 theelepel jam op een koud bordje te laten stollen. Blijft de jam te dun kook dan nog 2-3 minuten langer. Schep het schuim eraf.
  3. Vul de brandschone jampotten tot aan de rand. Sluit de potten en zet ze omgekeerd weg. Bewaar de jam maximaal 1 jaar op een donkere plaats of na opening enkele weken in de koelkast.

Ingrediënten

600 gram pruimen in stukken, zonder pit

2 eetlepels citroensap

1 verse gember geschild, geraspt, ca. 4 cm

0.5 eetlepel rozemarijn fijngehakt

300 gram geleisuiker speciaal

Ingrediënten

Voor 0 personen

Pruimen zonder pit product photo
Pruimen zonder pitPruimen zonder pit 250gr2,99
Alternatief
3
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
Verstegen Gember gemalen product photo
Verstegen Gember gemalenVerstegen gember gemalen 26 g Pot2,49
Alternatief
1
8712200757203 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Geleisuiker speciaal product photo
Van Gilse Geleisuiker speciaalVan Gilse Geleisuiker Speciaal 500 Gram Stazak1,75
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
765
Koolhydraten
180
Vetten
0
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
3
Vezels
7
Zout
0
Suiker
0