0
Winkelmand

Puree van zoete aardappel met sinaasappel en sjalot

Probeer ook eens deze puree van zoete aardappel met sinaasappel en sjalot!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes.
  2. Schep de zoete aardappels erdoor. Voeg 100 ml sinaasappelsap, een scheutje water en zout toe en kook de aardappels met het deksel op de pan in 15-20 minuten gaar. Giet ze af en vang het vocht op.
  3. Voeg 3 eetlepels mascarpone en eventueel een scheutje kookvocht toe en stamp de aardappels tot een smeuïge puree. Schep er eventueel 1 rode peper zonder zaadjes, in stukjes gesneden, door en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  4. Lekker bij rundvlees, varkensvlees en kip.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels olijfolie

2 sjalotjes gesnipperd

750 gram zoete aardappels geschild, in blokjes

100 milliliter sinaasappelsap

3 eetlepels mascarpone

1 rode peper in stukjes, zonder zaadjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
2135170000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Vers sap sinaasappel fles product photo
Coop Vers sap sinaasappel flesCoop Sinaassap 1000 ml Fles2,99
Alternatief
1
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
1
Coop Rode peper product photo
Coop Rode peperCoop Rode peper1,00
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
300
Koolhydraten
41
Vetten
13
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
3
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0