0
Winkelmand

Quiche Lorraine met sjalot

De klassieke quiche Lorraine met spek, sjalotjes en ei. Gemakkelijk en lekker voor de hele familie.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de spekblokjes knapperig in een droge, hete koekenpan. Voeg de laatste 2 minuten de sjalot toe.
  2. Meng de eieren met de crème fraîche en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Giet het vet van de spekjes af en roer ze door het eimengsel.
  3. Bekleed de ingevette quichevorm met het deeg. Schenk de vulling erop en bak de quiche in de oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin.

Ingrediënten

200 gram spekblokjes

2 sjalotjes gesnipperd

4 eieren

250 milliliter crème fraîche

snufje nootmuskaat (naar smaak toevoegen)

1 rol hartigetaartdeeg

Ingrediënten

Voor 0 personen

Slagerskwaliteit gerookte spekblokjes product photo
Slagerskwaliteit gerookte spekblokjesSlagerskwaliteit gerookte spekblokjes3,79
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
2
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot3,19
Alternatief
1
Koopmans Deeg voor Hartige Taart product photo
Koopmans Deeg voor Hartige TaartKoopmans deeg hart taart 450gr1,39
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
935
Koolhydraten
57
Vetten
64
Verzadigde vetten
38
Eiwitten
30
Vezels
1
Zout
1
Suiker
0