0
Winkelmand

Quiche Lorraine

Probeer ook eens deze quiche Lorraine!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Zeef de bloem en een snufje zout boven een kom. Snijd de koude boter met twee messen in stukjes door de bloem. Prak de stukjes boter met een vork door de bloem.
  2. Meng lepel voor lepel 100 ml koud water door dit mengsel. Kneed het tot een bal en verpak die in plastic folie. Het deeg kan ook in een keukenmachine worden gemaakt. Leg de deegbal een half uur in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol de deegbal op het met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap, iets groter dan de taartvorm.
  4. Beboter de bakvorm. Leg de deeglap in de vorm. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de deegbodem.
  5. Klop de eieren los in de slagroom. Roer er een beetje peper door en driekwart van de kaas. Verdeel de spekblokjes op de deegbodem in de vorm. Giet het eimengsel erop. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak de quiche in circa 30- 40 minuten gaar.

Ingrediënten

8 personen

200 gram bloem

100 gram boter

4 eieren

250 milliliter slagroom

100 gram gruyère geraspt

200 gram gerookt spek in blokjes, uitgebakken

Ingrediënten

Voor 8 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
Coop Zwitserse gruyere product photo
Coop Zwitserse gruyereKaas2,99
Alternatief
1
Slagerskwaliteit gerookte spekreepjes product photo
Slagerskwaliteit gerookte spekreepjesSlagerskwaliteit gerookte spekreepjes3,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
460
Koolhydraten
19
Vetten
36
Verzadigde vetten
20
Eiwitten
15
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0