0
Winkelmand

Quiche van zoete aardappel met spinazie en geitenkaas

Probeer eens deze quiche van zoete aardappel met spinazie en geitenkaas!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Bekleed de quichevorm met bakpapier. Hussel de plakjes zoete aardappel om met 2 eetlepels olijfolie. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs over elkaar in de quichevorm, snijd ze aan de zijkanten eventueel bij. Bak de aardappels circa 15 minuten in de oven.
  3. Meng intussen de eieren met de rozemarijn, knoflook, room en geitenkaas.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat deze slinken. Schep de spinazie door het eimengsel en breng op smaak met zout en peper.
  5. Giet dit mengsel op de aardappelbodem en bak in de oven in circa 45 minuten gaar en goudbruin. Lekker met een groene salade.

Ingrediënten

4 personen

2 zoete aardappels geschild, in dunne plakken geschaafd

4 eetlepels olijfolie

5 eieren losgeklopt

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

1 teentje knoflook geperst

125 milliliter room

100 gram zachte geitenkaas verbrokkeld

1 rode ui gesnipperd

600 gram spinazie panklaar

Ingrediënten

Voor 4 personen

2135170000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
8712200757203 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
8710624205263 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
MelkanGeitenkaas naturel product photo
MelkanGeitenkaas naturelMelkanGeitenkaas naturel1,79
Alternatief
1
Gesnipperde rode uien product photo
Gesnipperde rode uienGesnipperde rode uien1,75
Alternatief
1
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie1,95
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
405
Koolhydraten
17
Vetten
28
Verzadigde vetten
11
Eiwitten
18
Vezels
5
Zout
0.6
Suiker
0