0
Winkelmand

Raapsteeltjesstamppot met geitenkaas

Probeer ook eens deze heerlijke raapsteeltjesstamppot met geitenkaas!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de ovengrill voor
  2. Kook de aardappelen met zout in circa 20 minuten gaar
  3. Snijd de raapsteeltjes eventueel iets kleiner
  4. Snijd de tomaten aan de bovenzijde kruislings in
  5. Strooi er zout en peper over en sprenkel er olijfolie over
  6. Zet ze op de bakplaat 15 cm onder de grill
  7. Giet de aardappels af
  8. Stamp ze met de crème fraîche en peper naar smaak tot een grove puree
  9. Schep de raapsteeltjes erdoor en houd even warm
  10. Zet de geitenkaas naast de tomaten onder de grill tot de kaas licht kleurt
  11. Druppel een beetje honing op de geitenkaas
  12. Serveer de stamppot met daarop geitenkaas met honing en daarop de gepofte tomaat

Ingrediënten

4 personen

1.5 kruimige aardappelen geschild, in stukken

zout en versgemalen peper (naar smaak toevoegen)

400 gram raapsteeltjes

4 tomaten

2 eetlepels olijfolie

125 milliliter crème fraîche Melkan

4 plakken zachte geitenkaas ca. 100 gram per stuk

honing (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen3,99
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
8710624753436 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Trostomaten product photo
TrostomatenCoop trostomaten 500g schaaltje1,99
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
MelkanGeitenkaas naturel product photo
MelkanGeitenkaas naturelMelkanGeitenkaas naturel1,79
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
750
Koolhydraten
78
Vetten
35
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
24
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0