0
Winkelmand

Rabarber-kwarktaart met kardemom

Probeer eens deze rabarber-kwarktaart met kardemom! Deze heerlijke combinatie is zeker het proberen waard.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine. Giet de boter erbij, voeg de kardemom en een snufje (zee)zout toe en meng nog even door.
  2. Bekleed de taartvorm met bakpapier. Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de bodem van de taartvorm en druk goed aan. Laat opstijven in de koelkast.
  3. Verwarm intussen in een koekenpan met dikke bodem 150 ml water met de suiker en rabarberstengels. Laat de rabarber in circa 12 minuten garen in de siroop. Week de gelatine in koud water.
  4. Neem de rarbarberstengels zodra ze gaar zijn uit de pan en leg ze op een bord. Verwarm de uitgeknepen gelatine in de rabarbersiroop en roer totdat de blaadjes zijn opgelost. Laat de siroop afkoelen tot kamertemperatuur en roer door de kwark.
  5. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel vervolgens de slagroom door de kwark en roer tot een glad mengsel.
  6. Schep het kwarkmengsel op de bodem in de vorm en verdeel de rabarberstengels erover. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Ingrediënten

10 personen

300 gram biscuits

200 gram boter gesmolten

0.5 theelepel kardemompoeder

75 gram suiker

500 gram rabarber in de lengte gehalveerd

9 blaadjes gelatine

750 gram vanillekwark

500 milliliter slagroom

Ingrediënten

Voor 10 personen

Verkade Maria biscuits product photo
Verkade Maria biscuitsVerkade Maria Standaard 200GR WRP1,35
Alternatief
2
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Verstegen Kardemom product photo
Verstegen KardemomVerstegen Kardemom heel 30 g Pot2,59
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Hak Rabarber compote product photo
Hak Rabarber compoteHAK Rabarbercompote 360gr1,39
Alternatief
2
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st. product photo
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st.Dr. Oetker Gelatine Wit 20 g0,85
1
Almhof volle kwark vanille product photo
Almhof volle kwark vanilleALMHOF Volle kwark vanille 500 gram1,89
Alternatief
2
Melkan slagroom product photo
Melkan slagroommelkan Verse slagroom 35% vet 250ml1,25
Alternatief
2

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
590
Koolhydraten
46
Vetten
40
Verzadigde vetten
25
Eiwitten
10
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0