0
Winkelmand

Rabarberjam met sinaasappel en tijm

Zelf rabarberjam maken? Hier vind je een recept. Rabarberjam zelf maken is niet zo moeilijk als je denkt.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de jampotten af met kokend water, zet ze in de vaatwasser of zet ze vochtig in een oven van 100ºC.
  2. Breng de rabarber met een klein scheutje water, de tijm, sinaasappelrasp en -sap aan de kook. Laat afgedekt 7-8 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door. Voeg de geleisuiker toe, roer goed en laat nog 3 minuten zachtjes koken. Schep het schuim eraf.
  3. Vul de brandschone jampotten tot aan de rand. Sluit de potten en zet ze omgekeerd weg. Bewaar de jam maximaal 1 jaar op een donkere plaats of na opening enkele weken in de koelkast.

Ingrediënten

600 gram rabarber geschild, in stukjes

1 eetlepel tijm

1 sinaasappel rasp en sap

275 gram geleisuiker speciaal

Ingrediënten

Voor 0 personen

Hak Rabarber compote product photo
Hak Rabarber compoteHAK Rabarbercompote 360gr1,49
Alternatief
2
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
Van Gilse Geleisuiker speciaal product photo
Van Gilse Geleisuiker speciaalVan Gilse Geleisuiker Speciaal 500 Gram Stazak1,75
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
635
Koolhydraten
144
Vetten
0
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
3
Vezels
6
Zout
0
Suiker
0